user_mobilelogo

preveza pasxa

 

ΠΑΣΧΑ ΑΚΤΕΣ ΙΟΝΙΟΥ                                                                                                                      

26 / 4 έως  29/4

ΠΡΕΒΕΖΑ - ΑΧΕΡΟΝΤΑ - ΠΑΡΓΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ 

1η ΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ- ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ -ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 7:00 στάση στην περιοχή Καλαμπάκας  για καφέ. Συνεχίζουμε μέσω Παραμυθίας    για τον Αχέροντα ποταμό ,που είναι συνυφασμένος με το πέρασμα των ψυχών στον κόσμο του Αδη. Τα στενά και το δέλτα του , περιοχές μοναδικής ομορφιάς. Πηγαίνουμε στο Νεκρομαντείο( 5 π.χ.αι ) κοντά στην αποξηραμένη σήμερα Αχερουσία λίμνη. Χώρος λατρείας των θεών του Κάτω κόσμου, όπου έφταναν εκεί άνθρωποι σπρωγμένοι από την ανάγκη τους να ζητήσουν συμβουλές από τις ψυχές των νεκρών τους .  Κατεβαίνουμε στη Γλυκύ όπου θεωρείται ότι βρίσκονται οι πήγες του Αχέροντα. Αναχώρηση για  Πρέβεζα  άφιξη  & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του  επιταφίου   .  Δείπνο   Διαν/ση.

2η ΜΕΡΑ:  ΠΡΕΒΕΖΑ - ΣΥΒΟΤΑ  - ΠΑΡΓΑ        

Πρωινό και  αναχώρηση για το   κέντρο της πόλης, στο λιθόστρωτο «Σαϊτάν Παζάρ», όπου πλήθος  κόσμου ντόπιου και ξένοι επισκέπτες συγκεντρώνονται, για τα παρακολουθήσουμε την πρώτη Ανάσταση και τα έθιμα που αναβιώνουν στην πόλη «Τα Μπότια» της πρώτης Ανάστασης.  Σύμφωνα με μαρτυρίες το έθιμο αυτό ξεκίνησε από την εποχή της τουρκοκρατίας όπου οι χριστιανοί που ζούσαν στην περιοχή έριχναν κροτίδες που έφτιαχναν μόνοι τους προκειμένου να κρατήσουν μακριά τους Τούρκους και να γιορτάσουν ανενόχλητοι την Ανάσταση. Μετά από το σπάσιμο των κανατιών μοιράζεται σε όλους το παραδοσιακό γλυκό. Μόλις ο ιερέας του μητροπολιτικού ναού του Αγ. Χαράλαμπου σημάνει την πρώτη Ανάσταση πλήθος από «Μπότια» (Πήλινα κανάτια) σπάζουν στο γραφικό πλακόστρωτο συνοδευόμενα από ρίψη κροτίδων ο ήχος των οποίων αντηχεί σε όλη την πόλη  δίνοντας το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης του Θεανθρώπου. Συνεχίζουμε   για το πανέμορφο θέρετρο της Ηπείρου τα Σύβοτα όπου το μάτι δεν χορταίνει το γαλάζιο του Ιουνίου και το πράσινο των πεύκων  είναι ένα παραθαλάσσιος παράδεισος στο νότιο άκρο του Ν. Θεσπρωτίας  χτισμένο σε ένα μικρό, κλειστό κόλπο. Είναι η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή της Θεσπρωτίας, με συμπλέγματα νησιών και τις ομορφότερες παραλίες της Ηπείρου. Είναι σημείο αναφοράς του εγχώριου και διεθνές jet set, με σύγχρονη μαρίνα και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα .Στο γραφικό λιμανάκι των Συβότων θα δείτε τα πολυτελή σκάφη στη μαρίνα πίνοντας τον καφέ σας. Αναχώρηση   για  Πάργα γραφική πόλη με νησιωτικό χρώμα φυσικές ομορφιές .Τα παραδοσιακά διώροφα και τριώροφα σπίτια, ο παραλιακός δρόμος τα λιθόστρωτα σοκάκια το κάστρο συνθέτουν μια ρομαντική εικόνα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο  ξεκούραση . Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Ανάστασης  με πυροτεχνήματα και φωτοβολίδες. Θα ακολουθήσει αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και όλα όσα απαιτούνται για αυτό το γιορτινό βράδυ . Διαν/ση.

 

3η ΜΕΡΑ :ΠΡΕΒΕΖΑ 

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! Πρωινό η μέρα μας σήμερα θα είναι πιο χαλαρή  αναχώρηση για να γνωρίσουμε της ομορφιές της παλαιάς πόλης της   Πρέβεζας . Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα υπάρχουν  ορεκτικά,ουζάκι και να συνεχίσουμε με το πατροπαράδοτο οβελία και διάφορα αλλά εδέσματα  με μουσική & γλέντι  .Διαν/ση.

4η ΜΕΡΑ :ΠΡΕΒΕΖΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΒΟΛΟ 

 

Πρωινό και αναχώρηση  από την υποθαλάσσια σήραγγα  το Ακτίο θα φτάσουμε  στην  Λευκάδα   την πατρίδα των ποιητών Βαλαωρίτη και Σικελιανού   όπου θα δούμε  τα πιο αξιόλογα μέρη του νησιού το επιβλητικό κάστρο της Αγ. Μαύρας,  το  μοναστήρι της Φανερωμένης με την μοναδική θέα  στάση για  καφέ . Συνεχίζουμε για τα όμορφα Γιάννενα, Θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια με τα εξαίρετα δείγματα λαϊκής τέχνης και τα παραδοσιακά γιαννιώτικα γλυκά απ' όπου θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε & να αγοράσουμε . Προαιρετική βόλτα  στο ΝΗΣΑΚΙ της Παμβώτιδας το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της πόλης αφού έχει συνδεθεί με την ιστορία και το θάνατο του Αλί πασά . Το νησάκι περιβάλλεται από οκτώ Μοναστηριακά συγκροτήματα   ( γεύμα  εξ ίδιων ).

 Αναχώρηση για Βόλο με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ – ξεκούραση  φθάνουμε το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες  αναμνήσεις . 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 ΤΙΜΗ   ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ; 210  ΕΥΡΩ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ :  80  ΕΥΡΩ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • · Την μεταφορά  με  πούλμαν του γραφείου μας
 • · Τις 3 διαν/σεις στο  ξενοδοχείο   
 • · Tα 3 πρωινά σε μπουφέ
 • · To δείπνο  σε μπουφέ με  νηστήσιμες  νοστιμιές  για το βράδυ της Μ. Παρασκευής
 • · Το Αναστάσιμο δείπνο
 • · Θα υπάρχει μπουφές με πλούσια ορεκτικά  εδέσματα & ουζάκι 
 • · Το Πασχαλινό γεύμα  με οβελία που  θα πλαισιωθεί με μουσική &  γλέντι
 • · Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • · Συνοδός του γραφείου μας
 • · Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
 • · Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει :

 

 • Ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο  - Είσοδοι σε μουσεία αρχαιολογικούς χώρους & τέλος διανυκτερεύσεις

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η σειρά του προγράμματος  μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εξυπηρέτηση   των εκδρομέων χωρίς να παραλείψουμε κάτι

 

ΜΗ.Τ.Ε   0726 Ε60000029701

mitiliniF5113814-0B48-279E-ABF6-62B3A40FC157.jpg
Μυτιλήνη
oslo82C9847C-5E5B-9F90-77D9-E536DAB79367.jpg
Όσλο
akropoli4E7579EC-853C-307F-DB1E-7547A5D5C3A2.jpg
Ακρόπολη
santoriniF431BCF0-77BF-AE42-56F3-5A75F5138265.jpg
Μύκονος
zakinuos3DEB14CE-2DD0-4EA9-6166-B97DA163A99B.jpg
Ζάκυνθος

Βρείτε μας

Επικοινωνήστε μαζι μας

Web: othristravel.com

Address: Ελ. Βενιζελου 67 - Βολος.

Phone: 24210 70330