user_mobilelogo

praga vienni

 

7η ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ- ΒΙΕΝΝΗ

 

        ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ- ΤΣΕΣΚΕ ΚΡΟΥΜΛΟΒ - ΒΙΕΝΝΗ  - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Από 1 Οκτώβριου έως 7 Οκτώβριου  

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ -ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 

Αναχώρηση στις   00:00( 12η  ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ)   και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ – ξεκούραση  φτάνουμε στα σύνορα των Ευζώνων   έλεγχος ταυτοτήτων στάση στα αφορολόγητα,   και συνεχίζουμε για την ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ , το Μαργαριτάρι του Δούναβη  .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο .Διαν/ση  

 

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

 

Πρωινό ξενάγηση ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε την πλατεία των ΗΡΩΩΝ με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το καθεδρικό Ναό του Άγιου Στεφάνου και την λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια . Συνεχίζοντας ,θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματιάς , στην οποία γίνονται οι στέψεις των βασιλέων. Στον λόφο του Γκαλερί, απ όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της Βούδας και της Πεστης , θα δούμε το άγαλμα της Ελευθερίας και το κάστρο ,την Τσιαντελα.  επίσης θα δούμε το Νησί της Μαργαρίτας. Δείπνο – διαν/ση.

 

 

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΡΑΓΑ

 

Πρωινό και  αναχώρηση για την πρωτεύουσα της ΤΣΕΧΙΑΣ , την ΠΡΑΓΑ με ενδιάμεσο σταθμό στην ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ, όπου θα έχουμε τον χρόνο να περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο και να δούμε το παλιό Δημαρχείο που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, το παλάτι και τον Καθεδρικό Ναό του Άγιου Μαρτίνου . Στην συνέχεια αναχώρηση για Πράγα ,άφιξη και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο- διαν/ση .

 

 

 

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ  - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ  - ΠΡΑΓΑ

 

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας , θα δούμε το κάστρο Χρατσανι, παλαιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας , το καθεδρικό ναό – γοτθικού ρυθμού- του Άγιου Βιτου , τον πύργο των Αλχημιστών , το Εθνικό θέατρο, τα ανάκτορα Κινσκι και Τσερνιν, το μοναστήρι Λορεττο που στεγάζει τον φημισμένο ήλιο της Πράγας με τα 6.222 διαμάντια και την αριστουργηματική πέτρινη γέφυρα του Καρόλου, με τα δεκάδες γλυπτά ,που κτίστηκε τον 14ο αιώνα. Κατόπιν θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο , όπου θα δούμε το Δημαρχείο με το περίφημο αστρονομικό ρολόι του 15ο αιώνα , τον πύργο της πυρίτιδας , την πλατεία Βέντσεσλας. Συνεχίζουμε για την παγκοσμίως  φημισμένη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄, το 14ο αιώνα. Βρίσκεται στη Δυτική Βοημία, 120 χλμ έξω από την Πράγα, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία. Είναι κυριολεκτικά πνιγμένη μέσα στα δάση της κοιλάδας του μικρού ποταμού Τέπλα, και φημίζεται για τις 12 θερμές ιαματικές πηγές της.Η επίσκεψη της λουτρόπολης αυτής, μοιάζει πραγματικά με ένα παραμύθι. Της ίδιας γνώμης ήταν σίγουρα και η αριστοκρατία της Ευρώπης, οι αμέτρητοι συνθέτες, συγγραφείς, ποιητές, και άλλες προσωπικότητες που επισκέφτηκαν το Κάρλοβυ Βάρυ στο πέρασμα των αιώνων. Στην περιήγηση μας θα δούμε το αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το θέατρο της πόλης , τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών και την Ρώσικη εκκλησία στην άκρη της πόλης δίπλα στο δάσος Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο, διαν/ση .   

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ  - ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ –ΒΙΕΝΝΗ

 

Πρωινό και αναχωρούμε για τη νότια Βοημία. Θα σταθούμε για περιήγηση στη μικρή γοτθική πόλη Τσέσκυ Κρούμλοβ, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το ιστορικό της κάστρο Κρούμλοβ. Συνεχίζουμε νότια για τα σύνορα με την Αυστρία. Άφιξη στην  << αυτοκρατορική>> Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο γνωριμία με την πόλη  δείπνο, διαν/ση.

 

6η ΗΜΕΡΑ :  ΒΙΕΝΝΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 

Πρωινό και  θα γνωρίσουμε την πανέμορφη  Βιέννη θα  δούμε την  Ρίγκ  Στράσσε με το θαυμάσιο πάρκο , την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφενμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Άγιου Στεφάνου και την εκκλησία του Τάματος . Στην συνέχεια   αναχώρηση  για Βελιγράδι άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο – διαν/ση.

 

 

7η ΗΜΕΡΑ : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΛΟΣ

 

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην Σέρβικη πρωτεύουσα, θα δούμε το φρούριο Καλεμεγκντάν με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα από την εποχή της Αναγέννησης. Επίσης θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Σάββα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων  και το Κοινοβούλιο .  Στη συνέχεια περνώντας το δρόμο τις επιστροφής  και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις   φθάνουμε το βράδυ στην πόλη μας .

 

    

ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

     

  • TIMH KATA ATOMO  :  410   ΕΥΡΩ + Check point & Δημοτικοί φόροι  40 ΕΥΡΩ κατά άτομο

 

 

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΙΑΦΟΡΑ  :  250   ΕΥΡΩ

 

 

Π   ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 

  • · ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
  • · ΤΙΣ ΕΞΙ  ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4****
  • · ΤΑ 6 ΠΡΩΙΝΑ – 6 ΔΕΙΠΝΑ
  • · ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ-ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • · ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
  • · ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια και αρχαιολογικούς χώρους
  • Check point & Δημοτικοί φόροι  40 ΕΥΡΩ κατά άτομο

Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο

mitiliniF5113814-0B48-279E-ABF6-62B3A40FC157.jpg
Μυτιλήνη
oslo82C9847C-5E5B-9F90-77D9-E536DAB79367.jpg
Όσλο
akropoli4E7579EC-853C-307F-DB1E-7547A5D5C3A2.jpg
Ακρόπολη
santoriniF431BCF0-77BF-AE42-56F3-5A75F5138265.jpg
Μύκονος
zakinuos3DEB14CE-2DD0-4EA9-6166-B97DA163A99B.jpg
Ζάκυνθος