user_mobilelogo

SOFIA 2019 XRS

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΣΟΦΙΑ  - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

23 - 26 /12

1η ΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ - ΣΟΦΙΑ

 

Αναχώρηση από το γραφείο   στις  6:00  το πρωί. Μετά από ενδιάμεση  στάση  για καφέ και ξεκούραση, περνάμε τα σύνορα του Προμαχώνα, στάση στα αφορολόγητα , συνεχίζουμε  μέσω  της  πόλη Μπλαγκόεβγκραντ .  Η πόλη βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ριλα, απλωμένη στις δυο όχθες του ποταμού Μπιστριτσα, που στο συγκεκριμένο σημείο έχει το όνομα Μπλακόεβγκραντσα Μπιστριτσα. Η εικόνα της είναι πολύ ευχάριστη, καθώς κοσμείται από Πανεπιστήμια  πάρκα και σιντριβάνια. Αναχώρηση για Σόφια. Άφιξη  στην  Σόφια  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο   . Διαν/ση.

 

2η ΜΕΡΑ : ΣΟΦΙΑ  - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΣΟΦΙΑ

 

Πρωινό , και  προαιρετική  αναχώρηση για το Μπόροβετς,  αποτελεί αξιόλογο τουριστικό θέρετρο για χιλιάδες επισκέπτες  , σε υψόμετρο 1350 μέτρα στους πρόποδες του όρους Μουσάλα  .  Το Μπόροβετς δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και αποτελούσε τόπο κυνηγίου για τους Βουλγάρους τσάρους της εποχής. Με  το καιρό εξελίχθηκε σε μοντέρνο χιονοδρομικό κέντρο με πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια . Τα θεμέλια αυτού του ορεινού θέρετρου τέθηκαν από το Δούκα Φερδινάνδο , κατόπιν διαταγής του οποίου οικοδομήθηκαν βασιλικές εξοχικές κατοικίες στο βουνό ,χρόνος ελεύθερος , επιστροφή στη Σόφια. Βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη  αγορά επιστροφή στο ξενοδοχείο . Το βράδυ  προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα  με φολκλορικά & παραδοσιακό γλέντι.  Διαν/ση.

 

3η ΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ  - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΟΦΙΑ

 

Πρωινό και  αρχίζουμε την   ξενάγηση της πόλης  , με  τον Περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, Ρωμαϊκά μνημεία, τη Βουλή & την Πανεπιστημιούπολη . Συνεχίζουμε  για Φιλιππούπολη , πόλη κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου και ανάμεσα σε επτά λόφους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με σημαντική θέση στην οικονομία ,στο εμπόριο και τις επιστήμες . Θα επισκεφτούμε την εκκλησία των Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης , το σπίτι του Λαμαρτινου, το αρχαίο θέατρο, το λαογραφικό μουσείο, και τέλος θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο, τον πύργο του Ρολογιού και το Ιμαρετ τζαμί & την Ρωμαϊκή  αγορά .Χρόνος ελεύθερος στην αγορά . Επιστροφή στη Σόφια  το απόγευμα. Δείπνο - διαν/ση.

 

 

 

 

4η ΜΕΡΑ : ΣΟΦΙΑ  - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ  - ΒΟΛΟΣ

 

Πρωινό και αναχώρηση για το  ελκυστικό τουριστικό Σαντάνσκι τουριστικό προορισμό . Η φήμη της πόλης όμως έχει να κάνει και με ιδιότητες των ιαματικών πηγών ενώ είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως φυσικό θεραπευτικό κέντρο. Θαυμάσιο κλίμα , πλούσια φύση αλλά και ωραίοι πεζόδρομοι γύρω από το εμπορικό κέντρο. Η πόλη είναι χτισμένη στις νοτιοδυτικές διακλαδώσεις του όρους Πιρίν, κατά μήκος του ποταμού Μπιστριτσα. Ελεύθερη για γεύμα ( εξ ιδίων )  και διάφορες αγορές και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε το βράδυ στο Βόλο.

 

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο :  210 ευρώ

 

Διαφορά σε μονόκλινο :  80  ευρώ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 

  • ü Την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • ü Τις 3 διαν/σεις στο Hotel  Ramanda 4*
  • ü Τα 3 πρωινά – τα 3 δείπνα  
  • ü Τις περιηγήσεις- ξεναγήσεις σύμφωνα με το  πρόγραμμα
  • ü Ελληνόφωνος  ξεναγός
  • ü Συνοδό-αρχηγό του γραφείου μας
  • ü Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ü Φ.Π.Α.

 

 

ΣTHN TIMH ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 

  • · Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, διασκεδάσεις
  • · Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό & προτεινόμενο .

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εξυπηρέτηση   των εκδρομέων

                 χωρίς να παραλείψουμε κάτι.

 

 

   ΜΗ.Τ.Ε   0726 Ε60000029701

 

mitiliniF5113814-0B48-279E-ABF6-62B3A40FC157.jpg
Μυτιλήνη
oslo82C9847C-5E5B-9F90-77D9-E536DAB79367.jpg
Όσλο
akropoli4E7579EC-853C-307F-DB1E-7547A5D5C3A2.jpg
Ακρόπολη
santoriniF431BCF0-77BF-AE42-56F3-5A75F5138265.jpg
Μύκονος
zakinuos3DEB14CE-2DD0-4EA9-6166-B97DA163A99B.jpg
Ζάκυνθος