user_mobilelogo

 123

 

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΑΠΟ 11/4 έως 14 /4

 

 

Μνήμες και συναισθήματα θα ξυπνήσουν μέσα σας. Μια επίσκεψη στην ΠΟΛΗ δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Άλλωστε τα οικοδομήματα στέκουν ακόμη για να θυμίζουν τις δόξες του παρελθόντος και τη μεγαλοπρέπεια του Βυζαντίου. Η Κωνσταντινούπολη είναι η μόνη στον κόσμο που βρίσκεται σε δυο Ηπείρους και απλώνεται με μεγαλοπρέπεια στις δυο ακτές του Βοσπόρου προς τη θάλασσα του Μάρμαρα και προς την Ευρωπαϊκή πλευρά όπου ο Κερατιος κόλπος χωρίζει την παλιά πόλη από τις περιοχές του Γαλατά και του Πέρα. Ο Κερατιος κόλπος είναι μέσα στις 8 ωραιότερες περιοχές του κόσμου. Η ΠΟΛΗ γοητεύει , ξυπνάει μνήμες , συγκινεί , αλλά και λίγο πονάει. Ένα οδοιπορικό στο Βυζάντιο δεν είναι μια οποιαδήποτε εκδρομή. Είναι ένα χρέος μιας πόλης που επί 1500 χρόνια υπήρξε πρωτεύουσα του Βυζαντινού μεγαλείου…                  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

1η ΜΕΡΑ: ΒΟΛΟ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από Βόλο   στις 19:00 μ.μ. με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ-φαγητό-ξεκούραση , φθάνουμε στα σύνορα των   Κήπων, έλεγχος ταυτοτήτων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα . Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και   περνώντας από ΚΕΣΣΑΝΗ –ΜΑΛΓΑΡΑ- ΡΑΙΔΕΣΤΟ και ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά φθάνουμε το πρωί στην ΠΟΛΗ. Άφιξη στην ΠΟΛΗ. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής ( ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ ) με του τάφους των Πατριαρχών και τη ΜΟΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ όπου για πρώτη φορά ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ξεκούραση. Το απόγευμα επίσκεψη στην Ιερά μονή του Άγιου Γεωργίου στην οποία στεγάζεται το Ορθόδοξο Οικουμενικό ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας για παρακολούθηση των ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ .Στην συνέχεια προαιρετικά στο ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ (για γεύμα εξ ίδιων ) Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας, πρώτα από τον Ιππόδρομο με τον υπέροχο κίονα οβελίσκο που φέρει επάνω του ιερογλυφικά αφιερωμένα στη ζωή του θεού ΡΑ, τη στήλη των ΟΦΕΩΝ (το αρχαιότερο ελληνικό μνημείο από τους ΔΕΛΦΟΥΣ από το

Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ και τη στήλη του ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΦΙΝΟΓΕΝΙΤΟΥ ) συνεχίζουμε στο Μπλε τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ 1616, θα επισκεφθούμε την Αγία Σοφία, το κολοσσιαίων διαστάσεων οικοδόμημα, ένα από τα αριστουργηματικά αρχιτεκτονικά επιτεύγματα όλων των εποχών που στα εγκαίνια ο Ιουστινιανός ανήγγειλε << Νενικήσα σε Σολομών>> και στις ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΑΝΙΑΝΟΥ. Ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στο μαγευτικό   ΒΟΣΠΟΡΟ με τα πλούσια προάστια , το Γιβραλτάρ της   Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο η Ευρώπη και η Ασία χωρίζονται και ενώνονται τα τελευταία χρόνια με τις δυο θεαματικές γέφυρες . Βόλτα στην περιοχή του ΠΕΡΑΝ (πλατεία ταξίμ ) . Διανυκτέρευση .

3η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΛΟ

Πρωινό και ελεύθεροι για ψώνια στη σκεπαστή αγορά ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ ένα κτίσμα 200 χιλ. τ.μ. Αποτελείται από ένα λαβύρινθο θολωτών σοκακιών ,11 πύλες και 4.000 μαγαζιά παντός είδους(δέρμα,χρυσό, ασημί ,χαλκό, αλάβαστρο. Κατόπιν παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Ραιδεστού , Τουρκοελληνικών συνόρων , Αλεξανδρούπολης , Κομοτηνής , Ξάνθης , Καβάλας και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ – γεύμα– ξεκούραση φθάνουμε το βράδυ στο Βόλο.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ 135 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 60 ΕΥΡΩ

 

   Στην τιμή περιλαμβάνεται :

 

  • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 ****
  • Τα 2 πρωινά σε μπουφέ .
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ελληνόφωνος ξεναγός καθ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Συνοδός αρχηγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

   Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται :

 

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, διασκεδάσεις
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό & προτεινόμενο .

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εξυπηρέτηση

                           των εκδρομέων χωρίς να παραλείψουμε κάτι .

ΜΗ.Τ.Ε   0726 Ε60000029701

\

mitiliniF5113814-0B48-279E-ABF6-62B3A40FC157.jpg
Μυτιλήνη
oslo82C9847C-5E5B-9F90-77D9-E536DAB79367.jpg
Όσλο
akropoli4E7579EC-853C-307F-DB1E-7547A5D5C3A2.jpg
Ακρόπολη
santoriniF431BCF0-77BF-AE42-56F3-5A75F5138265.jpg
Μύκονος
zakinuos3DEB14CE-2DD0-4EA9-6166-B97DA163A99B.jpg
Ζάκυνθος

Βρείτε μας

Επικοινωνήστε μαζι μας

Web: othristravel.com

Address: Ελ. Βενιζελου 67 - Βολος.

Phone: 24210 70330