user_mobilelogo

XALKIDIKI PASXA

 

ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

**************************

Το Όθρυς Travel στις 27 – 29  Απριλίου  μας ταξιδεύει στη Χαλκιδική για μία αξέχαστη Πασχαλινή εκδρομή, στην πανέμορφη αυτή γωνιά της Ελλάδας!

Στην περιήγησή μας αυτή θα βρεθούμε στην Ουρανούπολη, το κατώφλι του Άθω. Η πόλη είναι ο τελευταίος κοσμικός τόπος, πριν τη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους. Η σύγχρονη Ουρανούπολη έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια της αρχαίας Σάνης. Σε νομίσματα που έχουν βρεθεί αναγράφονται οι λέξεις «Ουρανίας Πόλεως» και «Ουρανιδών Πόλεως» με τη μορφή της Ουρανίας Αφροδίτης. Εξ’ ου και η ονομασία της πόλης, η οποία καθορίστηκε γύρω στο 1960

 

1η ΜΕΡΑ: Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΟΛΟΣ – ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

 

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 7.00π.μ.  στάση για καφέ και συνεχίζουμε  για Ουρανούπολη . Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία της Ανάστασης και  το κάψιμο του Ιούδα  που αναβιώνει κάθε χρόνο στο Γομάτι . Το Μ. Σάββατο στην  πλατεία του χωρίου στήνουν ένα φανό που αποτελείται, από τρία πεύκα 25 μέτρων και το γεμίζουν κλαδιά κρεμώντας  από τη κορυφή τον Ιούδα . Τα μεσάνυχτα και όταν ο παπάς  λέει το << ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ >> ανάβουν το φανό για να κάψουν τον Ιούδα και το κακό. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα πλημυρίζει την πλατεία του χωρίου . Στη  συνέχεια  θα ακολουθήσει το δείπνο στο ξενοδοχείο  μαζί με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και όλα όσα απαιτούνται για αυτό το γιορτινό βράδυ. Διαν/ση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΗΣΙΜΟ

 Πρωινό στον πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου μας και  αναχώρηση για την προαιρετική μήνη κρουαζιέρα στην  Αμμουλιανή. Είναι  ένα μικρό νησί που διατηρεί την μεγάλη παράδοση του , ακριβώς απέναντι από την Ουρανούπολη . Συνδέεται με ferry boat από το λιμάνι της Τρυπητής σε απόσταση μόλις 10 λεπτών . Ο αρσανάς ,τα καπετανόσπιτα , τα ουζερί με τα φρέσκα ψάρια , η πλατεία με την εκκλησία, κάνουν το νησί άκρως γοητευτικό.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου  θα υπάρχει μπουφές με πλούσια ορεκτικά και ουζάκι.  Ο Σεφ και η κουζίνα δίνουν το σήμα για την έναρξη του Πασχαλινού γλεντιού  με  παραδοσιακά πιάτα, μουσική και διασκέδαση. Το απόγευμα βόλτα  στο χωριό και στα σοκάκια του , το λιμανάκι και ο βυζαντινός Πύργος που γοητεύουν κάθε επισκέπτη.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διαν/ση.  

3η ΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΒΟΛΟΣ

 

Μετά το πρωινό  (προαιρετικά)  για όσους θέλουν θα κάνουμε την εξωτερική βόλτα του Αγίου Όρους με το καραβάκι, την τρίτη χερσόνησο της Χαλκιδικής (ΑΘΩΣ) που αποτελεί ξεχωριστή Μοναστηριακή Πολιτεία, με μεγάλο αριθμό μοναστηριών( Σκήτες- Ερημητήρια)που χτίστηκαν τους Βυζαντινούς χρόνους). Η θαλάσσια βόλτα κρατάει περίπου  τρεις ώρες. Στη συνέχεια, παίρνουμε το δρόμο τις επιστροφής με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ – γεύμα  και ξεκούραση ,  φτάνουμε  το βράδυ στο  Βόλο με τις καλύτερες αναμνήσεις .

                      

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

                     

    ΤΙΜΗ   ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ 155 ΕΥΡΩ

    ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 60 ΕΥΡΩ

  

    ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • · ΤΗΝ  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
 • · ΤΙΣ 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ  AKRATHOS BEACH HOTEL
 • · ΤΑ  ΠΡΩΙΝΑ  ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ
 • · ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ  ΔΕΙΠΝΟ
 • · ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ  ΓΕΥΜΑ
 • · ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • · ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
 • · ΑΣΦΑΛΕΙΑ  ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 
 • · Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει :

 

 • Ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Είσοδοι σε μουσεία αρχαιολογικούς χώρους
 • Τέλος διανυκτερεύσεις

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η σειρά του προγράμματος  μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εξυπηρέτηση   των εκδρομέων χωρίς να παραλείψουμε κάτι

 

ΜΗ.Τ.Ε   0726 Ε60000029701

mitiliniF5113814-0B48-279E-ABF6-62B3A40FC157.jpg
Μυτιλήνη
oslo82C9847C-5E5B-9F90-77D9-E536DAB79367.jpg
Όσλο
akropoli4E7579EC-853C-307F-DB1E-7547A5D5C3A2.jpg
Ακρόπολη
santoriniF431BCF0-77BF-AE42-56F3-5A75F5138265.jpg
Μύκονος
zakinuos3DEB14CE-2DD0-4EA9-6166-B97DA163A99B.jpg
Ζάκυνθος

Βρείτε μας

Επικοινωνήστε μαζι μας

Web: othristravel.com

Address: Ελ. Βενιζελου 67 - Βολος.

Phone: 24210 70330